Tasmansk politiker vil standse gave til prinsen

Blot få dage før lilleprinsens dåb på lørdag er der atter opstået strid om de tasmanske pungdjævle, som Tasmaniens premierminister, Paul Lennon, i oktober lovede at skænke Danmark som gave efter kronprinsesse Marys fødsel af den lille prins.

- Paul Lennons forslag handlede mere om, at han skulle fremstå godt, end om hvad der reelt er i tasmanske djævles interesse, siger Nick McKim, tasmansk parlamentsmedlem for partiet De Grønne, ifølge det australske nyhedsbureau AAP.

Tidligere har vildtreservater også advaret imod at sende pungdjævle til Danmark, fordi der raser en ukendt og uhelbredelig, kræftlignende sygdom blandt bestanden i Tasmanien, og det er samme ærinde, som McKim nu er ude i.

Han siger, at han vil skrive til både Københavns Zoo og den danske regering for at advare imod faren for at importere pungdjævle.

Københavns Zoo har tidligere sagt, at der ifølge dens oplysninger ikke er risiko for sygdommen for djævle, der lever i fangenskab, og at det er sådanne dyr, der skal til København - formentlig i april.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen