Mor til britisk terror-fange på Cuba går til højesteret

London, torsdag

Moderen til en britisk statsborger, der holdes fanget på den amerikanske flådebase Guantanamo på Cuba beskyldt for at have kæmpet sammen med terrornetværket al-Qaeda i Afghanistan, gik i går til den britiske højesteret for at tvinge Storbritanniens udenrigsminister, Jack Straw, til at sørge for, at hendes 22-årige søn får sin sag prøvet ved en juridisk domstol.

Advokaten for Zumrati Juma, mor til Feroz Abassi, tilføjede, at de desuden vil forsøge at presse den britiske regering til at få lukket Guantanamobasen, hvor 300 tilfangetagne bliver holdt indespærret.

Med henvisning til at fangerne er "lovløse krigere" har den amerikanske regering afvist at give fangerne status som "krigsfanger". At fangerne ikke får status som krigsfanger betyder, at de ikke er dækket af Geneve-konventionen og ikke vil få ret til at begrænse deres svar under afhøring.

Anklagen mod den britiske regering lyder på overtrædelse af menneskerettighedsloven af 1998 for "hjælp og meddelagtighed" i USA's ulovlige tilbageholdelse af fanger mod FN's retningslinier.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen