SF finder politidispensation ejendommelig

Hillerød Politis håndtering af en sag om etablering af en venstresvingsbane i forbindelse med byggeriet af en Metax-tankstation i Farum møder nu kritik fra to SF-medlemmer af Farum Byråd.

Kritikken kommer efter, at politiet "for tiden" har givet Farum Kommune og Metax-tankstationen dispensation fra et tidligere krav om, at der skulle etableres en venstresvingsbane, hvis tankstationen skulle etableres med indkørsel ved et stærkt trafikeret vejkryds.

- Det virker noget besynderligt, at politiet først forlanger en venstresvingsbane, og så skal der alligevel ikke være nogen, siger SF-eren Helene Lund.

Kravet om en venstresvingsbane kom i juni 1999 efter, at Metax Olie A/S i løbet af en weekend uden forudgående drøftelser i byråd eller planudvalg havde fået dispensation fra lokalplanen til at bygge tankstationen. Umiddelbart efter blev Metax hovedsponsor i Farum Boldklub.

En af Metax-tankstationens naboer, Jysk Sengetøjslager har tidligere gentagne gange forgæves søgt om lignende adgangsvej med indkørsel fra hovedvejen. Og fremgangsmåden i Metax-sagen har vakt undren bl.a. hos SF-eren Helene Lund, der også finder politiets dispensation, der blev givet den 21. marts 2001, ejendommelig. I juni 1999 forlangte politiet venstrebanen etableret af hensyn til trafiksikkerheden som betingelse for, at tankstationen måtte bygges.

SFs andet byrådsmedlem Erik Christensen, der er medlem af Vej- og Trafikudvalget, siger til Ritzau, at kommunen var interesseret i, at det blev så billigt for Metax at etablere sig som muligt. Desuden mente kommunen, at venstresvingsbanen var overflødig.

- Så indkaldte man politiet til nogle forhandlinger, hvorefter politiet frafaldt. Det virker mærkeligt, eftersom politiet kun havde sagt ja på visse vejtekniske betingelser, siger Erik Christensen.

Politimester i Hillerød, Jørgen Skat-Rørdam oplyser til Ritzau, at det var usikkerhed om ændringer i trafikmønstret som følge af byggeriet af Farum Park, der var anledning til kravet om venstresvingsbanen i juni 1999.

- Men det viste sig, at der ikke kom yderligere trafik i myldretiden, kun i weekenderne. Så fandt vi, at det ikke var nødvendigt for tiden, og indtil nu er forudsætningerne uændrede i forhold til for et år siden, siger Jørgen Skat-Rørdam.

Ifølge byrådsmedlem Erik Christensen består den eneste trafiktekniske ændring, der hidtil er foretaget ved Metax i, at fuldt optrukne spærrelinier er blevet malet over med sort maling, så de er blevet til stiplede linier.

Byggeriet af Metax-tankstationen kommer efter alt at dømme til at indgå i den uvildige undersøgelse, som skal foretages af de økonomiske forhold i Farum Kommune.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen