Feminint modstykke til Viagra måske fundet

Forskere har muligvis fundet det første effektive middel til kvinder, der ikke er i stand til at opnå normal lyst til sex.

Det er forskere fra bl.a. Concordia University i Montreal, Canada, der med succes har registreret virkningen af det syntetiske hormon PT-141 på hunrotters sexlyst. Det er første gang at et præparat har vist sig at kunne stimulere parringslysten hos hunrotter uden at have væsentlige negative bivirkninger, skriver Reuters.

Og da hunrotters parringslyst tilsyneladende ligner kvinders på centrale områder tyder det på, at videnskaben er kommet et stort skridt nærmere mod at kunne udvikle et virksomt potenspræparat til kvinder.Mens der allerede er adskillige produkter på markedet til at afhjælpe mænd med potensproblemer, er der ikke mange muligheder for kvinder med sammenlignelige problemer.

Men der forskes i problemerne. Og lægemiddelkoncernen Procter & Gamble udfører for tiden test med et testosteron-plaster, skriver MSN. Desuden godkendte de amerikanske sundhedsmyndigheder en mekanisk indretning i 2000, der skal øge blodtilstrømningen til klitoris.

poul.tvilum@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen