Minister: Gaddafi er flygtet

Italiens udenrigsminister mener, at Libyens diktator har forladt Tripoli og højst sandsynligt er såret.

Artiklens øverste billede

Franco Frattini, Italiens udenrigsminister, sår nu tvivl om Muammar Gaddafis helbred.

Han siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Libyens forhadte enehersker givetvis ikke længere befinder sig i hovedstaden Tripoli, og at han formentligt er såret.

En klar dokumentation for sin påstand har han imidlertid ikke fremlagt.

Franco Frattini fortæller italienske journalister, at han blandt andet baserer sin viden på beretninger fra Giovanni Innocenzo Martinelli, som er katolsk biskop i Tripoli.

Regering afviser rygter

Meldingerne, som ikke er bekræftet, går på, at diktatoren ”højst sandsynligt befinder sig udenfor Tripoli og formentlig også er såret” efter Natos bombardementer.

En talsmand for den libyske regering har ifølge tv-stationen Al Arabiya afvist de italienske påstande og kaldt dem grundløse.

Siden Nato-koalitionen for et par uger siden bombede Muammar Gaddafis hjem og hovedkvarter, var der længe stille fra eneherskeren selv. Hans søn blev dræbt ved angrebet. Men onsdag aften optrådte hovedpersonen selv på libysk stats-tv.

Som dokumentation for at der ikke var tale om gamle tv-optagelser, zoomede kameraet ind på et tv ved siden af diktatoren. Her fremgik det, at datoen vatr onsdag den 11. maj

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen