Femårig dreng overlever flystyrt

Hospitalskilder i Comorerne siger, at en dreng er blevet bjærget fra flystyrtet ved Comorerne i Det Indiske Ocean.

Artiklens øverste billede

Det lyder som et mirakel, men det skulle være ganske vist: En dreng på fem år har overlevet nattens flystyrt i Det indiske Ocean.

- En læge om bord i en redningsbåd ringede til Mitsamiouli-hospitalet og sagde, at et barn er reddet og er i live, siger lægen Halidi Ahmed Abdou i Moroni i Comorerne.

Direktøren for den internationale lufthavn i Moroni siger, at barnet er fem år, og at fem lig blev bjærget sammen med barnet.

En anden læge i Moroni omtalte tidligere barnet som en dreng.

En Airbus A310-300 fra Yemen med 153 mennesker om bord styrtede i Det Indiske Ocean nær øgruppen Comorerne, oplyser myndighederne i regionen og Yemens luftfartsselskab. Heraf var de 142 passagerer og 11 besætningsmedlemmer.

Vanskelig bjærgningsaktion

Bjærgningen er sket i en større redningsaktion med deltagelse af såvel lokale speedbåde som franske militærfly og et fransk skib. Redningsaktionen er yderst vanskelig på grund af dårligt vejr med kraftige vindstød og høje bølger.

"Lig flyder i havets overflade, og en oliepøl ses også omkring 16 sømil fra Moroni," oplyser Mohammad Abdel Kader fra Yemens civile luftfartsmyndighed.

Det forulykkede Airbus 310 fly fra Yemenia Airway var på vej fra Paris til Moroni på Comorerne efter en mellemlanding i Yemens hovedstad, Sana'a.

Ifølge Reuters er 66 personer franske statsborgere, mens resten angiveligt er fra Comorerne. Tre af passagererne er spædbørn.

Ifølge Yemens transportminister gennemgik flyet for en måned siden en større undersøgelse. Men franske flyinspektører har ifølge dr.dk tidligere fundet adskillige fejl på flyet. Således skulle flyselskabet Yemenia være blevet nøje overvåget af EU, efter at franske flymyndigheder i 2007 havde noteret en del fejl.

Anden gang på en måned

Det er anden gang inden for en måned, at et Airbus-fly styrter i havet. En Airbus A330-200 fra luftfartsselskabet Air France styrtede i Atlanterhavet den 1. juni med 228 mennesker om bord.

En talsmand fra lufthavnen i Paris, oplyste, at det styrtede fly var lettet fra Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris for senere at lande i Sana, inden det satte kursen mod Comorerne.

Comorerne består af tre vulkanøer, der ligger i Det Indiske Ocean ud for Afrikas østkyst mellem Madagaskar og Mozambique.

Yemania Airway er for 51 pct.s vedkommende statsejet. De øvrige 49 pct. er ejet af Saudi Arabien.

(Artikel opdateres)

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen