Pris for udsigt fra træhytte malet af Putin: Syv mio.

Ruslands stærke mand, den mangeårige, tidligere præsident og nuværende premierminister Vladimir Putin, er en mand af mange talenter.

Artiklens øverste billede

Han har det sorte bælte i judo og lader sig jævnligt fotografere på fiske- og jagtture for at understrege sin sportslige og ungdommelige form. Til sin seneste fødselsdag fik han af en anonym giver en sibirisk tigerkilling som symbol på hans interesse for at sikre truede dyrearter.

Nu viser premierministeren også en hidtil ukendt kunstnerisk side af sig selv - som kunstmaler. Ved en velgørenhedsauktion i Ruslands næststørste by, Skt. Petersborg, er et af hans malerier blevet solgt for ikke mindre end 37 millioner rubler - lidt over syv millioner kroner – hvilket var 32 millioner rubler over vurderingen. Det menes samtidig at være rekord for prisen på et russiske maleri.

Putins maleri blev solgt sammen med kunstværker fra en række kendte russere for at rejse penge til fordel for behandling af kræftramte børn . Det farverige maleri viser udsigten fra en træhytte, og kunstkritikere betegner det høfligt som ”overraskende kompetent for en begynder”.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen