Pirater forsinkede frigivelsen af skibet

Sømandsgidsler holdt på pinebænken, da pirater stillede yderligere krav, efter løsesummen var betalt: Ni af dem skulle sejle med 100 sømil nordpå.

Artiklens øverste billede
CEC Future fra det danske rederi Clipper Projects er nu frigivet af somaliske pirater. Foto: www.wellandcanal.ca

Samtidig med, at friheden kunne skimtes for 13 sømandsgidsler i form af en løsesum, der dalede ned i en container med faldskærm, trak pinen ud. De måtte finde sig i at piraterne, der gennem 68 dage har berøvet dem deres frihed -, ikke forlod skibet, da de havde fået løsesummen. De blev i to døgn mere. De sidste pirater forlod først skibet sent i nat. Det fortæller direktør i Clipper Projects Per Gullestrup.

- Ni af piraterne krævede at blive sejlet 100 sømil nordpå, før de forlod skibet ved Afrikas Horn. Det var vi nødt til at acceptere, siger Per Gullestrup til Ritzau.

Inden skibet overhovedet kunne begynde sejladsen efter 68 dages kapring, brugte de godt 25 pirater et døgn på at tælle penge og skændes om fordelingen af løsesummen. Den blev dumpet til dem onsdag morgen med faldskærm fra et lille propelfly. Først torsdag morgen forlod den største gruppe pirater skibet, og det kunne sætte kurs nordpå med sine ni pirat-passagerer.

- Det har været en ekstra belastning for besætningen, at frigivelsen trak ud. Vi er fulde af beundring for kaptajnen og hans besætning, der har taget situationen med ophøjet ro og utrolig professionalisme, siger Per Gullestrup.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen