Her kan fulde ikke fyres

<p>Retten i Peru har bestemt, at man ikke kan fyre medarbejdere alene for at være fulde. Landets regering mener ikke, at dommen er en speciel god idé.</p>

Artiklens øverste billede
Foto: Colourbox.com

Kort tid efter, at retten i Lima havde besluttet, at fyringen af Pablo Cayo skete uretmæssigt, var regeringen ude med skarp kritik af dommen, som den mener "danner en farlig præcedens". Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Pablo Cayo blev fyret for at være fuld på jobbet, men selvom retten fandt, at Cayo ganske vist var fuld, så hverken forulempede eller skadede han nogen. Derfor kunne han ikke fyres.

"Det er ikke en god idé at lempe reglerne på arbejdspladserne," sagde beskæftigelsesministeren i Peru, Jorge Villasante, efter dommen.

Celco Becerra, der er administrativ chef i den kommune, hvor Pablo Cayo var ansat, udtrykte også stærk utilfredshed med dommen.

"Vi har fyret fire ansatte for at dukke op fulde, og to af dem var chauffører. Hvordan skal vi kunne tillade, at en fuldebøtte render og arbejder i en tilstand, der betyder, at han kan køre folk ned," sagde han efter retssagen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen