Britiske gudsbenægtere i enormt reklamefremstød

<p>Det var egentlig bare intentionen, at benægtelsen af guds eksistens skulle ramme London, men projektet fik vokseværk og rammer nu i stedet hele Storbritannien.</p>

Artiklens øverste billede
Richard Dawkins foran en gudsbenægtende bus. Foto: AP/Anthony Devlin

I dag indtages Londons gader af busser med sloganet "Der er sandsynligvis ingen gud. Så stop med at bekymre dig og lev livet," på siden.

I en måned frem vil sloganet pryde 200 busser i hovedstaden, mens det også vil være at finde på 600 andre busser rundt omkring i England, Wales og Skotland. Det skriver The Telegraph.

Derudover er sloganet også at finde på to store fladskærme på Oxford Street, mens 1.000 plakater med citater fra kendte ateister vil være at finde på murene i Londons undergrundsbane i to uger fra på mandag.

Tiltaget blev sat i kraft som et modtræk til religiøse gruppers plakater, hvor ikke-troende blev truet med evig fortabelse.

Bred støtte

Det hele begyndte med en noget mindre målsætning: Der skulle indsamles 5.500 pund (omkring 45.000 kr.) så en håndfuld busser med sloganet kunne indsættes i Londons gader.

Men da den anerkendte ateist og professor Richard Dawkins og Den britiske humanistiske forening tilsluttede sig initiativet, tog indsamlingen for alvor fart.

I løbet af få minutter blev målet på de 45.000 kr. nået, og siden indsamlingen begyndte i oktober er 1,1 millioner kroner blevet indsamlet.

Som ringe i vandet

Initiativet er generelt blevet modtaget meget positivt, og også religiøse grupper værdsætter fremstødet, som de mener, vil opmuntre til en øget debat af trosspørgsmål. Det skriver The Telegraph.

Også Paul Woolley, der er direktør for den teologiske tænketank Theos, har ros til overs for ideen.

"Plakaterne vil opmuntre folk til at tænke over livets vigtigste spørgsmål," siger han til The Telegraph.

Flere ateister har imidlertid kritiseret sloganet, som de mener, burde have afvist eksistensen af gud kategorisk, og Richard Dawkins var som udgangspunkt enig i det synspunkt.

"Jeg ønskede en stærkere udmelding, men set i bakspejlet så er det formentlig godt, at det blev som det blev, da det får folk til at tænke sig om. Det er bare ment som stof til eftertanke - folk vil diskutere det her på barerne, når de har set busserne," siger professoren til The Telegraph.

Fremstødet, der er det første af sin slags i Storbritannien har nu bredt sig til Spanien og USA, hvor lignende plakater også har fundet vej til de offentlige transportmidler.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen