Brudgom overlevede ikke bryllupsrejsen

31-årige Ben Mullany vågnede aldrig af sin koma efter et røverisk overfald, der kostede både ham og hans kone livet på deres bryllupsrejse til Antigua.

Artiklens øverste billede
Bryllupskagen skæres af Catherine og Ben Mullanu. Tre uger efter var de begge døde - ofre for et røverisk overfald. Foto: AP/South Wales Police

Brudgommen havde ligget i respirator siden overfaldet sidst i juli, men var på intet tidspunkt ved bevidsthed og blev erklæret hjernedød på det hospital i Antigua, hvor han blev indlagt med en knust hjerneskal og en kugle siddende bagest i hjernen.

Gentagne hjernescanninger viste ingen tegn på hjerneaktivitet, og heller ikke en overflytning til Morriston Hospital i Swanse havde nogen positiv effekt på de omfattende kvæstelser, han fik under røveriet. Derfor valgte familien i går at tage konsekvensen og slukke respiratoren.

Overfaldet om morgenen

Parret lå om morgenen på dagen for deres hjemrejse og sov i deres luksushytte på øen Antigua i Caribien, da de blev overfaldet af bevæbnede mænd. Catherine Mullany på 31 år blev skudt i hovedet og døde øjeblikkeligt, mens Ben Mullany blev hastet til sygehuset med et skud i nakken. Det lokale politi mener, at det sandsynligvis var et røveri, der gik galt.

Hans kone, Catherine på 31 år, døde på stedet under røveriet, og ægteparret skal begraves fra den evangeliske kirke i Catherine Mullanys hjemby i Cilybebyll i det sydlige Wales - samme kirke hvor de blev gift for kun tre uger siden.

Narkopushe mistænkt

På Antigua har politiet afhørt henved 30 personer om dobbeltdrabet, og mistanken retter sig efterhånden mod en narkopusher, Clarence James, som har specialiseret sig i at gøre sig til venner med turister på Antiguas hvide sandstrande. Især har politiet interesseret sig for, om James har et alibi for tidsrummet, da drabene blev begået, og politiet efterforsker en teori om, at Clarence James havde været med Catheringe og Ben Mullany på rundtur på øen.

"Vi har to personer i varetægtsfængsel, deriblandt James, og han er den vi er mest interesseret i," siger kriminalinspektør Nuffield Burnette, som dog understreger, at der endnu er langt til en sigtelse.

Fem efterforskere fra Scotland Yard og South Wales Politi er netop ankommet til Antigua for at deltage i opklaringsarbejdet anført af en af Storbritanniens mest ansete efterforskere, Keith Niven.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen