Forvirring om Karadzic' appel

Radovan Karadzic' appel om udlevering til Haag er ikke nået frem inden for tidsfristen, oplyste retten i Beograd mandag aften.

Mandag var sidste frist for Radovan Karadzic til at appellere beslutningen om udlevering til det internationale krigsforbrydertribunal i Haag, men ved lukketid mandag havde retten i Beograd endnu ikke modtaget appellen, skriver AP.

Skulle sendes fredag

Det betyder principielt, at sagen skal overgå til den serbiske regering, som derefter skal afgøre, om udleveringen skal virkeliggøres.

Det forlød ellers fredag, at Karadzic' advokat ville sende appellen ved deadline sent fredag for at forsinke udleveringen så meget som muligt.

Mandag har det dog ikke været muligt at få at vide, om han egentlig sendte appellen. Det skriver CNN.

Karadzic' bror har til gengæld udtalt, at appellen ”selvfølgelig” er blevet afsendt.

Stor protest tirsdag

Karadzic' advokat, Svetozar Vujacic, udtalte i sidste uge, at en af grundene til, at han ville forsøge at forsinke udleveringen var, at han ville give Karadzic' familie mulighed for at besøge ham i fængslet.

En anden grund er ifølge advokaten, at der tirsdag bliver afholdt en stor demonstration mod Karadzic' udlevering, som helst skal nå at blive afholdt inden udleveringen. Serbisk politi frygter, at det ender i et massesammenstød, når ultranationalisterne vil forsøge at forhindre Karadzic' udlevering.

Ansvarlig for 8.000 dødsfald

Karadzic står sammen med eks-generalen Ratko Mladic på listen over eftersøgte krigsforbrydere, som FN's krigsforbrydertribunal har krævet for en dommer i Haag.

Karadzic var præsident under den fire år lange belejring af Sarajevo og tillægges et hovedansvar for Srebenica-massakren i 1995 på op mod 8.000 muslimer. Karadzic er ligeledes tiltalt for at have givet tilladelse til at skyde civile under belejringen af Sarajevo. Omkring 10.000 mennesker formodes dræbt i den tid Sarajevo var belejret.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen