Dansk pres på Pakistan

Regeringen er enig i, at nøglen til sejr og fred i Afghanistan går gennem de pakistanske bjergområder. Udenrigsminister Per Stig Møller (K) understreger, at »der skal gøres noget.«

»Situationen i Afghanistan er tæt forbundet med udviklingen i Pakistan - og Pakistan er en del af såvel problemet som løsningen på udfordringerne i Afghanistan,« siger ministeren i en skriftlig henvendelse til Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Radikalisering og lovløshed er udbredt i grænseområderne, og situationen i Pakistan giver oprørerne mulighed for at rekruttere, uddanne og bevæbne nye tropper. Derudover går en stor del af narkotikasmuglingen, der finansierer Talebans aktiviteter i Afghanistan, gennem Pakistan. Det er derfor vigtigt gennem dialog og politisk pres at engagere den pakistanske regering i kampen mod oprørerne og udviklingen af grænseområdet,« siger Per Stig Møller.

Søndag sagde flere officerer til Jyllands-Posten, at de mest ekstreme talebanere kommer fra Pakistan, og at det føltes ørkesløst at fortsætte krigen i Afghanistans Helmand-provins, når kilden til problemet ligger i Pakistans grænseområde, hvor den pakistanske regering har opgivet at tage kampen op med oprørerne.

Per Stig Møller fremhæver bl.a., at Danmark skal arbejde for mere dialog og samarbejde mellem de to landes regeringer, f.eks. jirgaer (forsamlinger) i grænseområderne med deltagelse af både Afghanistan og Pakistan, siger ministeren, som også mener, at Danmark gennem EU skal arbejde for at støtte moderate kræfter i Pakistan.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.