Volden eskalerer i Sri Lanka: 26 dræbt i bus

De Tamilske Tigre tilskrives ansvaret for en bombe og efterfølgende skyderi, der dræbte 26 civile. Værdiløs våbenhvile officielt skrottet.

Artiklens øverste billede

Den voldelige konflikt mellem regeringstropper og oprørere i De Tamilske Tigre eskalerede yderligere, da en civil bus i dag blev ramt af en bombe. Umiddelbart efter åbnede ukendte gerningsmænd ild mod bussen i byen Buttala ca. 240 km sydøst for Colombo.

Resultatet var 26 dræbte og 64 sårede, oplyser militæret i Sri Lanka.

Våbenhvile slut

Gerningsmændene er dog ikke så ukendte endda, mener militæret: Også dagens angreb beskyldes De Tamilske Tigre for at stå bag. Nyhedsbureauet AP har forgæves forsøgt at få kontakt til en talsmand for tigrene, der imidlertid har benægtet at stå bag den seneste tids angreb.

En våbenhvile har officielt været i stand siden 2002, om end den i stigende grad har været værdiløs. Regeringen skrottede våbenhvilen i dag i lyset af de tiltagende uroligheder.

Uroen blusser op i syd

Mens regeringstropper har optrappet indsatsen i den nordlige del af Sri Lanka, der i årtier har været oprørs-område, har De Tamilske Tigre optrappet terrorangrebene i den sydlige del af landet, der ellers har været relativt fredelig.

Siden regeringen for to uger siden meddelte, at den ville opsige våbenhvilen, er 300 mennesker levet dræbt, fortrinsvist i det nordlige Sri Lanka.

De Tamilske Tigre indledte en væbnet kamp for en selvstændig stat i det nordlige Sri Lanka i 1983. Siden da er mindst 70.000 mennesker blevet dræbt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen