Annonce
International

Tutankhamuns ansigt til offentlig skue

Den egyptiske drengekonges mumie flyttet til klimakontrolleret montre. Her kan mumiens ansigt for første gang ses af publikum.

Tutankhamuns ansig, har hidtil kun har været set af nogle få forskere. Foto: AP/Ben Curtis

Det sande ansigt på drengekongen Tutankhamun fra oldtidens Egypten blev søndag afsløret for offentligheden for første gang. Han døde under mystiske omstændigheder for over 3000 år siden.

»Den gyldne faraos ansigt er forbløffende. Det har magi, det har mystik. Det har skønhed,« sagde Zahi Hawass, Egyptens øverste ansvarlige for oldtidsfund.

Sensationel opdagelse

Faraoens mumie blev flyttet fra sit sarkofag i graven, hvor opdagelsen af den i 1922 var en international sensation. Eksperter har besluttet at flytte mumien til en klimakontrolleret montre, hvor den vil blive bedre bevaret.

Tutankhamuns lig er fuldstændigt svøbt ind i strimler af hvid linned - undtagen ansigtet, som hidtil kun har været set af nogle få forskere.

/ritzau/AFP

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her