Annonce
International

Tutankhamuns ansigt til offentlig skue

Den egyptiske drengekonges mumie flyttet til klimakontrolleret montre. Her kan mumiens ansigt for første gang ses af publikum.

Tutankhamuns ansig, har hidtil kun har været set af nogle få forskere. Foto: AP/Ben Curtis

Det sande ansigt på drengekongen Tutankhamun fra oldtidens Egypten blev søndag afsløret for offentligheden for første gang. Han døde under mystiske omstændigheder for over 3000 år siden.

»Den gyldne faraos ansigt er forbløffende. Det har magi, det har mystik. Det har skønhed,« sagde Zahi Hawass, Egyptens øverste ansvarlige for oldtidsfund.

Sensationel opdagelse

Faraoens mumie blev flyttet fra sit sarkofag i graven, hvor opdagelsen af den i 1922 var en international sensation. Eksperter har besluttet at flytte mumien til en klimakontrolleret montre, hvor den vil blive bedre bevaret.

Tutankhamuns lig er fuldstændigt svøbt ind i strimler af hvid linned - undtagen ansigtet, som hidtil kun har været set af nogle få forskere.

/ritzau/AFP

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her