Antidepressiver giver ikke flere selvmord

På trods af de amerikanske myndigheders advarsler mod antidepressiver, øger de tilsyneladende ikke risikoen for selvmordsforsøg viser stor undersøgelse.

65.000 børn og voksne, der blev behandlet med antidepressiver mellem 1992 og 2002, er blevet undersøgt efterfølgende og konklusionen er klar: Selvmordstallet var lavere, når patienterne begyndte at tage medicinen, skriver Medpagetoday.

Ifølge undersøgelsen var risikoen størst i måneden inden patienten begyndte at tage antidepressivet og faldt med mere end halvdelen i måneden efter medicineringen, fremgår det af tal publiceret i American Journal of Psychiatry.

Tidsskriftet, der udgives af The American Psychiatric Association, har tidligere været kritisk over for de amerikanske myndigheders advarsler mod nyere antidepressivers påvirkning af unge og voksne.

Men myndighederne fortsætter med at advare mod antidepressiverne, selv om man vil kigge nøjere på resultaterne i den nye undersøgelse.

Sundhedsmyndighedernes advarsler bygger på 24 forsøg med i alt 4.400 patienter. Og disse undersøgelser indikerer flere selvmordstanker i de første måneder efter behandlingen. Men ingen selvmord blev rent faktisk registreret.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen