Monacos nye fyrste venter flere børnesager

Prins Albert II overtager tronen i Monaco i dag. Han forudser flere faderskabssager. Sådan lød hans overraskende melding aftenen før indsættelses-festen.

En lang dags højtidelighed men også fest og farver begyndte med messe i den katedral, hvor hans far, fyrst Rainier, blev begravet i april.

Dagen slutter med fyrværkeri og dans under åben himmel, beretter CNN.

Prins Albert vil holde en tale til sine undersåtter i aften, hvorefter der skrues op for pop, soul og funk-musikken.

Den 47-årige ungkarle-prins - globetrotter og sportsmand - er den eneste søn af fyrst Rainier og hans afdøde hustru, prinsesse Grace.

Generthed og hemmelighedsfuldhed om privatlivet har været hans kendemærke, men siden faderens død har prins Albert været mere udadvendt.

Da den officielle sørge-periode i Monaco sluttede, bekræftede han rygterne om, at han er far til en dreng, født af en stewardesse fra Togo i Afrika.

Som en sidste øjebliks-overraskelse før indsættelseshøjtideligheden i dag fortalte prinsen til fransk tv, at der måske er flere kvinder, som venter på at stå frem med krav om, at han anerkender faderskab til deres børn.

Indsættelsen i fyrstendømmet i dag vil blive fulgt op af mere formelle ceremonier i november, hvor udenlandske statsoverhoveder vil blive inviteret.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen