Gaza begraver sine døde

Omkring 50.000 palæstinensere deltog i dag i et begravelsesoptog i Gaza By, hvor slagord mod Israel og mod palæstinensernes nye premierminister gjaldede igennem den varme luft ved Middelhavet.

12 palæstinensere, der blev dræbt i går, da en israelsk panserstyrke angreb en bydel i Gazastribens hovedby, blev begravet efter fredagsbønnen. Blandt de dræbte var et to-årigt barn og en leder af den militante Hamas-gruppe.

Mange af palæstinenserne, hvoraf omkring 1000 var synligt militante, råbte "hævn, hævn". Nogle bar Hamas-flaget og også det palæstinensiske flag, mens der blev råbt anti-israelske slagord og slagord vendt mod Mahmud Abbas, den nye palæstinensiske premierminister, der skal søge at få genoptaget fredsprocessen, og hvis regering skal få Hamas og andre radikale grupper til at indstille angreb på Israel.

Imens sagde den amerikanske udenrigsminister, Colin Powell, under et besøg i Tirana i Albanien, at afsættelsen af Saddam Hussein i Bagdad og introduktionen af den længe ventede israelsk-palæstinensiske fredsplan, den såkaldte køreplan for fred, har skabt "en ny strategisk dynamik" i Mellemøsten.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen