SARS: 4000 mennesker isoleret i Beijing

Myndighederne i Beijing har i dag isoleret yderligere 4000 mennesker i forsøget på at undgå, at lungesygdommen SARS breder sig yderligere. Der går rygter om, at byens ledelse overvejer undtagelsestilstand, men det benægtes fra officielt hold.

Derudover er endnu et hospital inddraget i kampen mod SARS. Omkring 100 SARS-patienter ligger på Ditan-hospitalet i Beijing. Ingen må forlade hospitalet, men en læge inden for murene oplyser til BBC, at dele af personalet er gået hjem alligevel.

Samtidig er et større internationalt samarbejde i gang for samkøre oplysninger om sygdommen blandt de ramte lande.

Stigende dødelighed

Den seneste officielle SARS-statistik viser, at sygdommens dødelighed er stigende. Fra tre procent ser dødeligheden nu ud til at være steget til op mod seks procent.

Præcis hvad årsagen til stigningen er vides ikke, men der arbejdes med flere teorier.

En af dem går ud på, at SARS allerede er ved at mutere, og at den nye variant af sygdommen er langt farligere. En anden forklaring kan være, at man først nu er ved at have en dækkende statistik.

Under alle omstændigheder placerer de nye tal for dødelighed SARS højt på listen over farlige sygdomme. Til sammenligning havde den spanske syge, som plagede verden i 1918-19, kun en dødelighed på to procent. Den spanske syge spredte sig til gengæld meget hurtigere end SARS indtil nu har vist sig at gøre.

De nyeste tal viser, at 263 ud af 4439 smittede verden over er døde. Det giver en dødelighed på 5,92 procent.

SARS rammer især hådt blandt ældre. Blandt 65-75-årige er dødeligheden 18,9 procent, og for ældre over 75 er den helt oppe på 28,6 procent.

"Men indtil videre har vi slet ikke overblik over antallet af smittede, så det er ikke så underligt, at tallene ændrer sig i øjeblikket," siger Stephen S. Morse, professor i folkesundhed på Columbia University i New York til Washington Post.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen