Blix: Britiske og amerikanske beviser falske

Chefen for FN's våbeninspektører i Irak, Hans Blix, siger i dag i et interview, at han er foruroliget over, at den britiske og den amerikanske regering grundlagde sin krigsindsats i Irak på tvivlsomme efterretninger og beviser.

- Vi har hørt om den påståede kontrakt mellem Irak og Niger, der drejede sig om import af omkring 500 ton uran, siger Blix til BBC i et program, der vil blive vist lørdag.

Da IAEA (FN's Atomenergiagentur) fik fat i kontrakten, havde det ikke større besvær med at finde ud af, at den var uægte, rent ud forfalsket. Jeg mener, at det er meget, meget foruroligende. Hvem forfalskede den? Og er det ikke foruroligende, at efterretningstjenesterne, der skulle have alle de tekniske midler til deres rådighed, ikke opdagede, at dette var en forfalskning?

På spørgsmålet, om han anklager den amerikanske og den britiske efterretningstjeneste for at have forfalsket dokumentet, siger Blix, at han ikke vil gå "så langt".

- De må have fået den falske kontrakt et sted fra. CIA siger, at det fik den fra Storbritannien. Jeg vil bestemt ikke antyde, at den britiske efterretningstjeneste har fabrikeret den, siger Blix.

Trods erobringen af Irak er det endnu ikke lykkedes USA og Storbritannien at bevise, at Saddam Husseins regime rådede over masseødelæggelsesvåben.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen