13 nye SARS-dødsfald i Kina

Den dødelige lungesygdom SARS spreder sig hurtigt i Kina. Myndighederne oplyste i dag, at SARS har kostet yderligere 13 mennesker livet, og at virus har smittet andre 194 mennesker i hele landet siden fredag.

De seneste tal bringer antallet af SARS-dødsfald i Kina op på 92 og det samlede antal tilfælde på 2001, oplyser det kinesiske sundhedsministerium ifølge det statslige nyhedsbureau Xinhua. Det er den første daglige rapport om SARS-tilfælde, som ministeriet søndag lovede at offentliggøre.

Videre i bulletinen fra de kinesiske myndigheder hedder det, at 1201 mennesker frem til i dag er blevet sendt hjem, hvilket er 36 flere end fredag. Den influenza-lignende sygdom, som først blev opdaget i den sydligt beliggende kinesiske provins Guangdong, er spredt ud over hele verden af flypassagerer.

Sygdommen har på verdensplan kostet mindst 222 mennesker livet og smittet over 4000, og virus spreder sig hastigt. Filippinerne rapporterer, at man efter alt at dømme står med sit første SARS-offer; flere er døde i Hong Kong; og flere tilfælde er konstateret i Singapore og Indien.

/ritzau/Reuters

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen