USA viser interesse for nordkoreansk udspil

USA udtrykte lørdag "interesse" for et nyt udspil til forhandlinger om atomkrisen omkring Nordkorea, som det isolerede land tidligere på dagen havde udsendt. Et udspil, som åbner for muligheden af at indlede forhandlinger i et multilateralt forum, hvor også andre stater end USA og Nordkorea spiller en rolle.

- Vi noterede os Nordkoreas erklæring med interesse, og vi forventer at følge op på den gennem de korrekte diplomatiske kanaler, udtalte Philip Reeker, en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium.

Nordkorea er nu villig til at forhandle med hvem som helst om landets omstridte atomprogrammer, hvis blot USA ændrer sin fjendtlige politik over for den kommunistiske stat, erklærede en talsmand for Nordkoreas udenrigsministerium tidligere på lørdagen.

- Hvis USA er parat til at foretage en 180 graders vending i sin koreapolitik for at opnå en afgørelse om atomspørgsmålet, så er DPRK (Nordkorea) ikke fastlåst i nogen speciel form for forhandlinger, sagde talsmanden til Nordkoreas statslige nyhedsbureau.

/ritzau/Reuters

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen