Amerikansk kontrol over Mosul

Kurdiske styrker sikrede sig i dag kontrol over Iraks tredjestørste by, Mosul, og i løbet af eftermiddagen kørte amerikanerne ind i centrum af byen. Forinden havde lederen for de irakiske soldater underskrevet en formel våbenhvile. De amerikanske styrker har også taget kontrol over den nærliggende by Kirkuk, som blev indtaget af de kurdiske soldater i går.

Fra amerikanernes militære hovedkvarter i Qatar sagde talsmanden Vincent Brooks, at flere irakiske ledere forsøger at flygte til forskellige lande. Og den øverstkommanderende for amerikanske styrker i Irak, general Tommy Franks, erklærede, at Saddam Husseins regime enten er "dødt eller løber som ind i helvede".

Ifølge Brooks har specialstyrker fundet fem fly, der var gemt af vejen i byen Tikrit, og som menes at være blevet brugt til flugt. Tikrit, der ligger i det nordlige Irak, er Saddam Husseins fødeby.

Tyrkiet sendte i dag 15 militære observatører til det nordlige Irak, oplyste en tyrkisk diplomat. Tyrkiet frygter, at kurdisk kontrol over det nordlige Irak vil udløse krav om selvstændighed i det kurdiske område i det sydlige Tyrkiet.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen