Arafat rede til øjeblikkelig betingelsesløs våbenhvile

Palæstinensernes leder, Yasser Arafat, sagde i dag, at han er rede til øjeblikkeligt at gennemføre en betingelsesløs våbenhvile.

Arafat sagde, at han accepterer våbenhvilen på basis af den såkaldte Tenet-plan og det kompromisforslag, som den amerikanske fredsudsending Anthony Zinni fremlagde for en uge siden.

Arafats udtalelser faldt kort tid efter, at bevæbnede palæstinensere var trængt ind i jødisk bosættelse nær byen Nablus på Vestbredden og dræbte mindst tre personer og sårede mindst to andre, inden de barrikaderede sig selv inde i et hus.

Inden da havde palæstinensiske sikkerhedskilder rapporteret, at israelske kampvogne torsdag var i bevægelse på Vestbredden efter, at israelske regeringsembedsmænd havde antydet, at en militær operation var på vej som gengæld for onsdagens blodige selvmordsaktion i Israel.

Kilderne sagde, at 13 kampvogne, 13 pansrede mandskabsvogne, tre lastbiler og to busser, fyldt med soldater blev set på vej til en israelsk hærbase i den nordlige udkant af byen Ramallah på Vestbredden.

En kameramand for det britiske Reuters sagde, at han så over 10 kampvogne og 10 pansrede madskabsvogne på vej mod Ramallah fra Jerusalem.

En talskvinde for Israels hær sagde, at hun intet kunne sige om den israelske hærs aktiviteter.

Israels premierminister Ariel Sharons regering skulle efter planen have et sikkerhedsmøde senere torsdag, hvor et eventuelt svar på onsdagens selvmordsbombe skulle drøftes.

20 mennesker blev dræbt og henved 140 andre kvæstet ved selvmordsaktionen.

/ritzau/Reuters

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen