Rusland tilbyder hjælp efter sprængningsulykke i Kabul

Den russiske præsident, Vladimir Putin, tilbyder nu Afghanistan at hjælpe med at fjerne sovjetiske våben.

Tilbuddet kom i forbindelse med den midlertidige afghanske leders, Hamid Karzais, besøg i Moskva. Her henviste præsident Putin til den tragiske ulykke i sidste uge, hvor tre danske og to tyske ingeniørsoldater mistede livet under sprængningen af sovjetfabrikerede raketter.

- Tragedien, hvor soldater fra Tyskland og Danmark blev dræbt, viser, at Rusland bør være involveret i det arbejde, sagde Putin efter samtaler med Kazai.

Den midlertidige afghanske leder er på et tre dage langt besøg i Rusland, som afsluttes onsdag. Det daværende Sovjetunionen holdt i 1980'erne Afghanistan besat, mens Rusland støttede Nordalliancen materielt i krigen mod Taleban-styret. Den russiske præsident påpegede i den forbindelse, at en stor del af de efterladte miner og ammunition i Afghanistan er fabrikeret i det daværende Sovjetunionen eller i Rusland.

- Vi har allerede tilbudt at samarbejde med såvel vore vestlige partnere som vore afghanske kolleger, og det står vi ved, sagde Putin, der gentog, at Rusland også er interesseret i at bidrage til udrustningen af den afghanske hær.

/ritzau/dpa

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen