Stor tilstrømning til valgstederne

Vælgerne i Zimbabwe stod i dag timevis i lange køer for at afgive deres stemme i det valg, der skal afgøre, hvorvidt Robert Mugabe efter 22 år ved magten skal fortsætte som landets præsident.

Der meldes om vrede og forvirring i forbindelse med valghandlingen, der på mange valgsteder snegler sig afsted, mens mange vælgere blive afvist. Nogle steder var der køer på tre kilometers længde.

Oppositionens præsidentkandidat, Morgan Tsvangirai, sagde, at han vil anmode om en forlængelse af det to-dage lange valg. Tsvangirai mener, at regeringen ved at nedbringe antallet af valgsteder i byområder, hvor han står stærkt, fratager mange mennesker muligheden for at deltage i valget.

Samtidig indløb nye rapporter om politisk vold. Tsvangirais parti, Bevægelsen for Demokratisk Forandring (MDC), meldte om, at 30 af dets valgobservatører var blevet angrebet af folk fra det regerende ZANU-PF-parti. Og mindst 12 mennesker blev såret, da politi affyrrede tåregas og gummikugler mod utålmodige vælgere, der forsøgte at trænge ind på et valgsted i det vestlige Harare.

Mugabe beskyldes for at bruge vold, særlove og beskidte kneb i et forsøg på at vinde valget.

/ritzau/Reuters

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen