Israels forsvarsminister træder tilbage

Formanden for det israelske Arbejderparti, forsvarsminister Binyamin Ben-Eliezer, har meddelt, at han træder tilbage fra den israelske regering.

Eliezer forlader regeringen, efter at det ikke lykkedes Arbejderpartiet, og premierminister, Ariel Sharons Likud-parti at blive enige om et kompromis om næste års finanslov.

Til det franske nyhedsbureau AFP, siger Yaakov Neeman, der onsdag mæglede mellem Sharon og Ben-Eliezer, at Arbejderpartiets afsked betyder regeringens kollaps.

- Der er ingen tvivl om, at fratrædelsen har sat en stopper for den nationale samlingsregering, sagde han til journalister.

Sharon har dog også mulighed for at samle stumperne ved at indbyde ultranationalisterne, der nu sidder i opposition, i sin regering. Det vil imidlertid efterlade Sharon i et yderst vanskeligt manøvrerum i bestræbelserne på at dæmpe det palæstinensiske oprør.

Forud for onsdagens forhandlinger mellem Likud og Arbejderpartiet sagde et fremtrædende medlem af Likud, at Sharon, hvis forhandlingerne brød sammen, reelt ikke ville have andre muligheder end at udskrive valg inden for 90 dage.

Den israelske udenrigsminister, Shimon Peres, oplyser, at samtlige af Arbejderpartiets ministre vil forlade regeringen. Det sker efter, at forsvarsminister Ben-Eliezer på forhånd havde meddelt sin afgang.

/ritzau/Reuters

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen