Danmark vil have Norge med i EU

For Norge står et medlemskab af EU ikke højt på den indenrigspolitiske dagsorden, og det vil ikke være aktuelt med en folkeafstemning i den nærmeste fremtid. Det sagde Norges statsminister Kjell Magne Bondevik under generaldebatten på Nordisk Råds session i den finske hovedstad Helsingfors.

Hans udtalelse var et svar på et spørgsmål fra Ole Stavad, der udfordrede Bondevik ved at spørge, om tiden - på trods af Bondeviks modstand mod EU ved de to tidligere folkeafstemninger - nærmer sig, så det vil fremme både det nordiske og det europæiske samarbejde, hvis en stærk partner som Norge sidder med omkring bordet.

Bondevik var klart smigret over, at Stavad kaldte Norge en stærk partner. "Det er noget nordmænd kan lide at høre, og det er også sådan vi kan lide at opfatte os selv", sagde han. Men de smigrende ord var ikke tilstrækkeligt til, at den norske statsminister ændrede standpunkt.

- Jeg har altid været en af dem i Norge, der både i 1972 og 1994 har anbefalet et norsk nej til EU-medlemskab, men jeg har også set, at der både er fordele og ulemper ved et norsk medlemskab af EU, sagde Kjell Magne Bondevik.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen