Ny palæstinensisk regering på trapperne

Den nye palæstinensiske regering er klar og ventes præsenteret i weekenden. Men regeringen indeholder ikke en premierminister, der kan overtage en del af Yasser Arafats magtbeføjelser, selv om den palæstinensiske ledelse ellers er blevet rådet til at oprette sådan en post.

- Den nye regering præsenteres sandsynligvis lørdag. Der er ingen premierministerpost i regeringen, men vi udelukker ikke ideen, og vi arbejder på reformer, sagde i dag Nabil Shaath, der er fungerende planlægnings- og udenrigsminister i det palæstinensiske selvstyre.

Det skete under et besøg i Udenrigsministeriet, hvor han mødtes med udenrigsminister Per Stig Møller (K), der også er EU-formand.

- For os er det nødvendigt, at palæstinenserne selv gennemfører reformerne. Det skal være folket, der bestemmer, men vi har da rådet myndighederne til at oprette en premierministerpost, sagde Stig Møller.

Både Israel og USA har erklæret, at de ikke vil forhandle med Arafat, og det er et problem, hvis der skal fredsforhandlinger i gang.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen