EU-kommissær anbefaler reprimande til Portugal

Portugal bør som det første euroland have en reprimande af EU for at sikre, at regeringen i Lissabon bringer landets offentlige husholdning på linje med EU's fælles regler.

Det anbefaler EU's økonomikommissær, spanieren Pedro Solbes, efter Kommissionen har konkluderet, at det offentlige underskud i Portugal i 2001 langt oversteg EU's tilladte grænse for eurolandenes underskud.

- Efter Kommissionens opfattelse bør Økofin (EU's økonomi- og finansministre, red.) anbefale den portugisiske regering at sætte en stopper for den nuværende situation med for store underskud hurtigst muligt og senest i 2003, opfordrede Solbes onsdag.

Ifølge den portugisiske regerings reviderede opgørelse var budgetunderskuddet i fjor på 4,1 procent af BNP, altså 1,1 procent over det tilladte i EU. Regeringen, der først kom til magten i april, skred ifølge Solbes til "øjeblikkelig handling" for at rette op underskuddet, men "det er naturligvis endnu ikke muligt at vurdere, om underskuddet vil forblive under tre procent af BNP i 2002", advarer kommissæren.

Solbes er også betænkelig ved Portugals offentlige gæld, der nærmer sig grænsen på 60 procent af BNP.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen