Topmødeberedskab på højeste niveau

Begivenhederne på Bali får ikke indflydelse på det danske sikkerhedsniveau i forbindelse med topmødet i København den 12. og 13. december. Årsagen er, at topmødet i forvejen bliver afviklet under højeste sikkerhedsberedskab, fortæller chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Kai Vittrup.

Tirsdagens ugentlige møde mellem Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Københavns Politi, hvor terroraktionen på Bali blev diskuteret, gav heller ikke anledning til en umiddelbar ændring af det aktuelle sikkerhedsberedskab i København.

»Det er i forvejen meget højt,« siger Kai Vittrup. »Ressourceforbruget forbliver også på samme niveau. Det, der kræver særligt mange ressourcer, er, når der er risiko for voldelige demonstrationer. Den "almindelige" overvågning og forebyggelse er ikke omkostningskrævende i samme grad.«

Chefpolitiinspektøren understreger dog, at der er en løbende dialog med PET, hvor der tages stilling til, om der er grund til at ændre på praksis.

»Når vi kommer tættere på topmødet, kan man ikke udelukke, at vi omrokerer lidt, men som det ser ud nu, er der ikke nogen grund til at ændre noget,« siger Kai Vittrup.

thye/eline

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen