Arafat og Peres mødes i Spanien

Palæstinensernes leder, Yassir Arafat, skal mødes med Israels udenrigsminister, Shimon Peres, under en konference for de europæiske lande og landene ved Middelhavet i Spanien fredag.

Det meddelte en højtstående palæstinensisk embedsmand mandag.

- De sidder ved samme bord under mødet. Så selvfølgelig vil de to ledere mødes, sagde embedsmanden.

I Madrid sagde arrangørerne, at Peres, Arafat og den egyptiske præsident, Hosni Mubarak, alle er indbudt til mødet, som holdes på Mallorca.

Foreløbig havde kun Mubarak bekræftet sin deltagelse.

Forinden ankommer Arafat tirsdag på besøg i Norge. Han skal onsdag mødes med statsminister Kjell Magne Bondevik og udenrigsminister Jan Petersen.

Israels premierminister, Ariel Sharon, er også blevet inviteret til Norge, men han har ikke givet noget svar, sagde statsministerens informationschef, Øivind Østang.

Arafat skal også til andre europæiske lande inden Mallorca-mødet fredag.

Israel gennemførte tilbagetrækning

I Mellemøsten afsluttede de israelske styrker mandag en tilbagetrækning fra Bethlehem og nabobyen Beit Jala.

Men Sharon sagde, at den israelske rømning af andre palæstinensiske byer afhænger af, om israelske sikkerhedskrav opfyldes.

USA har krævet en fuldstændig og øjeblikkelig israelsk tilbagetrækning fra alle palæstinensiske områder, som styrkerne marcherede ind i for 10 dage siden efter militante palæstinenseres drab på en stærkt højreorienteret israelsk minister.

USA forsøger at opnå en afdæmpning af den israelsk-palæstinensiske vold i et forsøg på at øge den arabiske tilslutning til den amerikanskledede internationale indsats mod terrorisme.

Sharon har reageret negativt på det milde pres og har antydet, at hans planlagte besøg i USA i den kommende måned måske vil blive udsat.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen