Mindst 11 dræbt af bombe i Filippinerne

Mindst 11 mennesker blev søndag dræbt og mange såret, da en bombe eksploderede på et torv i Zamboanga i det sydlige Filippinerne, sagde radiorapporter.

Formentlig var der tale om en hjemmelavet bombe.

Politiet havde ikke umiddelbart mistænkte i forbindelse med bomben. I den seneste uge har der været flere mindre bombesprængninger i Zamboanga, men der har kun været få tilskadekomne, og bomberne har ikke været særlig kraftige.

Militæret har tidligere advaret om, at den muslimske gruppe Abu Sayyaf, der holder to amerikanere og ni filippinere som gidsler på den nærliggende ø Basilan, kan finde på at foretage bombeattentater i et forsøg på at få militæret og politiet til at koncentrere sig om bomberne i stedet for at jage gidseltagerne.

Soldater har i flere uger jagtet Abu Sayyaf i Basilans jungle, og militæret mener, at den fem måneder lange gidselkrise er nær sin afslutning.

Abu Sayyaf har ifølge USA forbindelser til den eftersøgte terrorist Osama Bin Laden, og 23 amerikanske militærrådgivere er kommet til området for at få et overblik over jagten på gruppen.

Mindst 16 af amerikanerne er fløjet til Basilan for at følge operationerne mod Abu Sayyaf.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen