USA tillader international retssag mod Milosevic i Jugoslavien

Det Hvide Hus meddelte fredag, at det ikke modsætter sig muligheden for at retsforfølge Jugoslaviens tidligere præsident Slobodan Milosevic inden for Jugoslaviens grænser, sådan som regeringen i Beograd har åbnet en dør på klem for.

Talsmanden Richard Boucher sagde, at Washington stadig insisterer på, at Milosevic skal bringes for den internationale krigsforbryderdomstol, der har sæde i Haag. Men han tilføjede, at USA ikke har noget imod, at selve retssagen kommer til at foregå i Jugoslavien.

- "I Haag" betyder "Haag-tribunalet" - hvor det end måtte foregå, sagde Boucher.

- Vi mener, at hvor Haag tribunalet stiller ham for retten, bør være op til tribunalet og den (jugoslaviske) regering, fortsatte han.

Den amerikanske udmelding kommer som svar på den jugoslaviske udenrigsminister Goran Svilanovic, der under sit besøg i Washington har sagt, at Beograd er åben for international indflydelse i en retssag mod Milosevic, så længe retssagen foregår på jugoslavisk jord.

Hidtil har regeringen i Beograd afvist, at udlevere Milosevic til den internationale krigsforbryderdomstol. I stedet har de ønsket den tidligere præsident stillet for en serbisk domstol i Serbien.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen