Mitterrand har ikke kautionspenge til at blive løsladt

En domstol i Paris beordrede tirsdag aften Jean-Christophe Mitterrand, den 54-årige søn af Frankrigs afdøde præsident François Mitterrand, løsladt mod betaling af en millionkaution. Men den yngre Mitterrand, der blev anholdt i december, mistænkes for at være indblandet i ulovlige våbenhandeler med Angola, har ikke kautionspengene.

Et panel på tre dommere besluttede under et retsmøde tirsdag, at Mitterrand kunne løslades, hvis han betalte fem millioner franc (knap 5,7 mio. kr.) i kaution. Men til dette siger Mitterrands forsvarer, Jean-Pierre Versini-Campinchi:

- Han bliver i fængslet, fordi han ikke har kautionspengene.

Jean-Christophe Mitterrand var i årene 1986-1992 sin fars rådgiver i afrikanske anliggender, men er nu sigtet for at have misbrugt sin politiske indflydelse til våbensmugling.

Anklagemyndigheden ønskede under retsmødet tirsdag at forhindre løsladelsen af Mitterrand med den begrundelse, at hvis han blev sat på fri fod, ville han kunne forhindre sagens opklaring ved at flytte penge rundt på sine konti eller udøve pres på vidner.

Blandt de øvrige sigtede i sagen er våbenhandleren Pierre Falcone og Bernard Poussier, tidligere chef for indenrigsministeriets eksportafdeling Sofremi.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen