Europa-Parlamentet godkender omstridt budget

Europa-Parlamentet godkendte torsdag med flere måneders forsinkelse EU's regnskab for 1998, efter at EU-Kommissionen havde lovet bod, bedring og en forstærket indsats mod svindel med unionens penge.

I første omgang nægtede parlamentarikerne at godkende det omstridte regnskab, og budgetkontroludvalgets ordfører, den tyske kristdemokrat Gabriele Stauner, skrev i en rapport, at den nye EU-kommission under ledelse af Romano Prodi, der tiltrådte sidste år, har skuffet fælt, når det gælder om at vise vilje til at komme til bunds i fortidens synder.

Næstformanden for budgetkontroludvalget, Freddy Blak (S), stemte torsdag også for godkendelsen af 1998-regnskabet, efter at parlamentet havde fået garantier for at kunne forfølge "de gamle grimme sager", hvis der dukker nye beviser op.

"Men jeg er ikke tilfreds med det her forløb. Parlamentet kunne have opnået meget mere, hvis ikke der var gået både partipolitik og nationale interesser i sagen," mente Blak bagefter.

Den danske socialdemokrat sagde, at efterforskningen af EU's regnskabsrod har udløst trusler mod ham selv, Stauner og folk, som de talte med under opklaringsarbejdet.

"Alle midler har været taget i brug for at stoppe os. Det er simpelthen det værste, jeg har været udsat for gennem mine 11 år som medlem af parlamentet," understregede Freddy Blak.

Den gamle EU-kommission under ledelse af Jacques Santer blev i marts 1999 fældet netop på grund af manglende vilje til at komme til bunds i gamle svindelaffærer.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen