Menneskesmuglere afsløret i Frankrig

Et netværk af kinesiske menneskesmuglere er blevet afsløret, efter at det franske finanspoliti har arresteret 27 personer mistænkt for hvidvaskning af omkring 1,7 milliarder franc - knap to milliarder kroner - oplyser kilder i det franske retsvæsen fredag.

Netværkets ni bagmænd blev fængslet efter grundlovsforhør i Paris onsdag og torsdag, fordi de i 18 måneder angiveligt har stået bag pengevask af 4-5 millioner franc dagligt gennem to ellers lovlige vekselkontorer i Paris. Herefter er det kommet frem, at pengene hovedsageligt blev brugt til at finansere indsmuglingen af kinesiske immigranter til Frankrig og andre europæiske lande.

Menneskesmulingen skete af to ruter: Ved at betale 60.000 franc til netværket kunne håbefulde kinesere bestille en flyvetur fra Kina til Østrig og herfra komme med lastbil videre til Frankrig. Og for 100.000 franc kunne de blive fløjet direkte til Frankrig med falske papirer.

I en anden pengehvidvaskssag fik den tidligere ukrainske premierminister Pavlo Lasarenko fredag konfiskeret godt 50 millioner kroner og blev idømt en delvist betinget 18-måneders fængselsstraf i Geneve i Schweiz. Lasarenko sidder i forvejen fængslet i USA, hvor han er anklaget for at have hvidvasket et beløb, svarende til omkring 900 millioner kroner, som han skulle have overført fra offentlige kasser til egne selskaber, mens han var lokalguvenør i Ukraine fra 1993 til 1994.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen