Tysklands præsident kræver indgreb mod kamphunde

Tysklands præsident Johannes Rau vil nu have staten til at gribe ind med lovgivning mod kamphunde.

Opfordringen kommer, efter at to kamphunde, en pitbull og en stafforshireterrier - mandag angreb en seks-årig dreng på en skole i Hamburg og dræbte ham.

Den 23-årige mand, der ejer den ene hund, er sigtet for manddrab, mens en 19-årig pige, der ejer den anden hund, er sigtet for uagtsomt manddrab.

Præsident Rau sagde tirsdag til avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung og i TV, at "når en hund ikke længere er en ledsager men et våben, må staten gribe ind".

"Der er brug for lovgivningsmagten her," sagde han og tilføjede, at både forbundsmyndighederne og de regionale delstatsmyndigheder må handle.

Indenrigsminister Otto Schilly sagde også, at de regionale myndigheder må reagere.

Flertal kræver kamphunde forbudt

En meningsmåling foretaget af en tysk TV-station viste, at tre ud af fire seere vil have kamphunde forbudt.

Den seks-årige tyrkiske dreng dreng Volkan blev angrebet, da han på skolens plæne i Hamburg-bydelen Wilhelmsburg spillede fodbold. ifølge vidner blev de to kamphunde samtidig luftet af deres ejermænd i nærheden.

Hundene rev sig løs fra deres snore og løb over til de legende børn. En af hundene bed sig fast i halsen og nakken på den lille dreng. Hunden ville ikke slippe og gjorde det først, da politiet kom og skød de to hunde. Da var drengen død.

Nyt pitbull-angreb mandag aften

Trods den nye opmærksomhed om kamphundene har der ifølge det tyske nyhedsbureau DPA været endnu et angreb med en pitbull-terrier i hovedrollen.

Det skete mandag aften i Köln, da en 73-årig pensionist var ude at gå en aftentur. Han passerede en mand, der gik med en pitbull. Pensionisten bad manden holde hunden i snor, hvilket førte til, at manden slog pensionisten ned og pudsede hunden på ham.

Pensionisten blev skambidt i ansigtet og efterladt af den ukendte mand og hunden, sagde politiet, der tilføjede, at manden nu er på hospitalet.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen