O.J. Simpson amok på TV

Den berygtede sportshelt tilbyder at tage løgnedetektortest - for 25 mio. kr.

Washington Er der nogen derude, der har cirka 25 millioner kroner, de ikke lige ved, hvad de skal stille op med? Så har O.J. Simpson nemlig et forslag: Han vil for den nette sum tilbyde at tage en løgnedetektortest, der skal kaste lys over, om han er dobbeltmorder eller ej.

Hvis Simpson klarer testen, vil han donere pengene til en fond, der skal lede efterforskningen efter den virkelige morder. Dumper han betales beløbet tilbage.

I mandags var det seks år siden, at Simpsons eks-hustru, Nicole Brown Simpson, blev fundet dræbt med halsen skåret uden for huset i den eksklusive del af Los Angeles. Ved siden af hende lå en ung mand, der formentlig blev et tilfældigt offer i morderens blodrus.

På mordstedet fandtes ikke blot O.J. Simpsons blod, men også hans hår og fodaftryk.

I en af de mest omdiskuterede retssager i amerikansk historie blev O.J. Simpson frikendt for dobbeltdrabet af en overvejende sort jury, der mente, at politiet i Los Angeles havde plantet beviserne mod den tidligere fodboldstjerne. Under et efterfølgende civilt søgsmål nåede en hvid jury frem til det stik modsatte resultat og beordrede O.J. Simpson til at betale over 100 millioner kroner i erstatning til ofrenes familier.

Aldrig fred

O.J. Simpson er nok på fri fod, men han er en jaget mand, der aldrig får fred. Sagen eksploderede igen i medierne forleden, da hans forsvarer F. Lee Bailey kom til at sige, at han i sidste øjeblik havde fået afbrudt en løgnedetektortest, som var ved at gå helt skævt for O.J. Simpson.

Rygterne om, at Simpson dumpede med et brag til en løgnedetektortest arrangeret af hans Dream Team af forsvarere, har svirret fra sagens begyndelse.

Forleden indrømmede han, at han havde elektroderne på og var begyndt at svare på spørgsmål.

»Hver gang, de nævnte Nicoles eller mine børns navne, sprang nålen op og ned,« sagde O.J. Simpson. Han siger, at der kun var tale om en prøve - ikke en egentlig test.

Den tidligere fodboldstjernes temperament kom i kog senere på aftenen, da han ringede ind til et direkte TV-program, der havde Nicoles søster, Denise Brown, i studiet. De to for i flæsket på hinanden.

Denise Brown kaldte Simpson for et »ego-centreret svin«.

»Du myrdede Nicole, og du ved det. Hvad får dig til at tro, at du kan klare en løgnedetektor nu?« sagde hun.

Score kassen

O.J. Simpson beskyldte familierne til ofrene for at forsøge at score kassen på sagen, der aldrig vil gå væk.

»Jeg undgår medierne så meget, jeg kan. I viser konstant jeres ansigter på TV, så I kan tjene penge. Du er den eneste person, der har fået noget ud af det her, Denise. Du er ikke længere på bistand,« sagde O.J. Simpson.

De to var dog enige om, at de aldrig har kunnet lide hinanden.

»Vi kom ikke godt ud af det med hinanden, fordi du ikke kunne kontrollere mig,« sagde Denise Brown.

»Vores forhold var belastet, fordi Nicole var bange for, at du ville have sex med mig,« sagde O.J. Simpson.

»Please, dit ego er lidt for stort. Du er et svin, Simpson,« sagde Denise Brown.

Og sådan fortsatte skænderiet foran en måbende TV-vært, indtil Simpson smed røret på. Den tidligere fodboldstjerne har nu opgivet at få et normalt liv i Los Angeles. Han har besluttet sig for at flytte til Florida.

ulveman@aol.com

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen