Brasiliansk gidseltager dræbt af politiet

En bevæbnet mand og et af hans gidsler blev mandag dræbt, da brasiliansk politi afsluttede et fire timer langt gidseldrama i en bus i Rio de Janeiro.

Dramaet, der blev transmitteret live på brasiliansk TV, fik en dødelig udgang for gidseltageren og en 20-årig kvinde, som han brugte som menneskeligt skjold, da politiet angreb manden i et baghold, da han steg ud af bussen.

Det var ikke klart om det var politiet eller gidseltageren, der skød kvinden.

Brasilianske seere så de dramatiske billeder af en kvinde, der råbte om hjælp fra bussen, inden hun blev tvunget til at tie af gidseltageren, der også skød mod politifolk og journalister omkring bussen. Det lykkedes en mand at undslippe gennem et vindue i bussen. Ifølge et af gidslerne, var det et bevæbnet røveri, der udviklede sig til et gidseldrama, da politibetjente omringede bussen. Sådanne væbnede røverier er almindelige i Brasilien.

I en kommentar til gidseltagningen sagde Brasiliens præsident, Fernando Cardoso, at han var rystet over episoden og at "volden har nået et uacceptabelt niveau, der kræver akutte forholdsregler".

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen