Ubådsrobot leder efter nazipapirer i Østrig

En ubådsrobot er i øjeblikket i gang med at kortlægge en sø i Østrig i forsøget på at finde dokumenter, som tyske nazister angiveligt droppede i søen i slutningen af Anden Verdenskrig.

Holdet bag eftersøgningen sagde mandag, at søen formentlig er kortlagt inden udgangen af juni.

Ubådsrobotten, der blev taget i brug lørdag, har allerede kortlagt ca. 10 pct. af søen Toplitz, der ligger ca. 100 kilometer syd for Saltzburg, og med det tempo vil arbejdet været klaret inden udgangen af denne måned, sagde Ridge Albough fra det amerikanske selskab Oceaneering Technologies, der deltager i eftersøgningen.

Bill Owens, leder af eftersøgningsarbejdet, sagde, at robotten foreløbig har lokaliseret menneskeskabte objekter nær klipper og træstammer på havbunden, men han gav ikke yderligere detaljer.

Lokale indbyggere sagde kort efter Den Anden Verdenskrigs afslutning, at nazisterne havde gemt kasser med dokumenter i søen, der er 100 meter dyb, i april 1945.

Tidligere undersøgelser i søen i 1959, 1963 og 1986 frembragte kasser med falske penge, som nazisterne fremstillede i forsøget på at underminere den britiske økonomi.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen