57 kvæstet i togtunnel i Tyskland

De tyske myndigheder oplyste lørdag eftermiddag, at 57 mennesker blev kvæstet ved kollisionen lørdag på Zugspitz-banen i Sydtyskland. De 15 af disse er alvorligt eller livstruende kvæstet, skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Ulykken skete, da to vogne på strækningen Garmisch-Grainau stødte sammen ved Katzenstein-tunnelen. Blandt de kvæstede er flere børn. Årsagen til ulykken kendtes endnu ikke, men muligvis kan den ene af vognene være startet for tidligt.

Zugspitz-banen bringer de besøgende fra Garmisch-Partenkirchen op til Zugspitz, det med sine 2964 meter er det højeste bjerg i De Bayerske Alper.

Det lokale politi skønner, at der blandt de kvæstede er flere lokale indbyggere, men der er også flere udenlandske turister, hvis identitet endnu ikke var afklaret.

Ifølge de foreløbige oplysninger var der omkring 40 personer i den vogn, der var opadkørende, mens vognen, der kørte ned mod dalen, var tom. De to tandhjulstrukne togvogne kolliderede, da de kørte med omkring 40 km i timen.

Ved kollisionen kilede vognene sig fast i hinanden, men de røg ikke af sporet. Bjærgningen af de kvæstede var dog yderst besværlig, da flere af de rejsende sad klemt fast. Omkring 200 politi- og redningsfolk blev sat ind sammen med fem helikoptere, som transporterede de kvæstede til sygehuset Klinikum i Garmisch-Partenkirchen.

Føreren i det dal-gående tog blev svært kvæstet ved kollisionen og er blevet bragt til akutmodtageafdeling på Murnau-hospitalet.

Kriminalpolitiet i Garmisch-Partenkirchen er sat ind i sagen, og statsanklageren afspærrede lørdag middag ulykkesstedet.

Ifølge oplysninger fra lederen i Bayerischen Zugspitzbahn AG, Peter Hirt, skulle det tog, der var startet i Garmisch kl. 10.20 lørdag formiddag have kørt til Grainau og dér have afventet det nedadkørende tog.

Tog fik køretilladelse

Men af endnu uafklarede årsager fik det nedadkørende tog åbenbart tilladelse til at køre fra Grainau, inden det andet tog var ankommet. De to tog stødte derefter sammen ved indgangen til Katzensteintunnellen.

Togbanen, der kun har ét spor, har en længde på 19 km, og togvognen stiger næsten 1900 meter fra starten på banegården i byen Garmisch-Partenkirchen og til det når et plateau på Zugspitze, som er 2964 meter højt.

I august sidste år skete også en ulykke ved Zugspitz-banen, da et af de tandhjulstrukne toge måtte stoppe midt på strækningen på grund af en teknisk fejl, og et efterfølgende tog kørte op i det. Dengang blev 16 mennesker lettere kvæstet.

Nærmere oplysninger til eventuelle pårørende til tilskadekomne gives ifølge DPA via Auskunfts- und Vermisstenstelle ved München lufthavn, der har oprettet en info-telefon: 0049 (fra Danmark) - 89-976 20. Zugspitzbahn AG har ligeledes oprettet en info-telefon: 0049 - 88 21 79 79 11 eller 79 79 88.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen