Britisk diplomat skudt i Athen

Den britiske militærattaché i Athen blev torsdag dræbt i den græske hovedstad Athen.

Den 52-årige brigadegeneral Stephen Saunders blev såret af skud, da to ukendte mænd fra en motorcykel skød mod brigadegeneralens bil på vej til den britiske ambassade.

Stephen Saunders blev ramt af adskillige skud i underlivet og i hænderne og døde få få timer efter på sygehuset at sine skudsår. Den britiske udenrigsminister Robin Cook fordømte drabet, som græsk politi formoder, at terrorgruppen November 17 står bag.

Den britiske TV- og radiostation BBC meddelte, at "attentatet bærer terrororganisationen November 17's tydelige underskrift". Ifølge græsk politis ballistiske undersøgelser, er dét våben, som blev brugt til at dræbe brigadegeneralen med, brugt under tidligere terroraktioner, som November 17 har begået.

Angreb med bomber og granater

November 17 har siden 1975 dræbt flere end 20 mennesker og har også stået for flere bombe- og granatangreb mod bl.a. flere ambassader, banker og udenlandske repræsentationer i Athen.

Britisk og amerikansk ejendom er ifølge kilder i London blevet gruppens primære mål i dens "anti-imperialistiske kamp".

Den britiske premierminister Tony Blair fordømte på et kabinetsmøde terrorangrebet og betegnede Saunders, der efterlader sig hustru og to piger i teenage-alderen, som "en helt igennem professionel", skriver det britiske nyhedsbureau Reuter.

Tragisk påmindelse om risici

Samtidig sagde Blair, at drabet på Saunders er en tragisk påmindelse om de ricisi, som diplomatisk og militært personale står over for.

Saunders var professionel karrieresoldat, der har gjort tjeneste i både Asien, Europa og Mellemøsten. Han gik ind i britisk militær i 1965, blev optaget i Duke of Edinburgh's Kongelige Regiment, efter at han havde uddannet sig på Det Kongelige Militære Akademi i Sandhurst. Saunders blev sidste år forfremmet til brigadegeneral og udnævnt som militærattaché ved den britiske ambassade i Athen.

Cook: Dyb afsky

Den britiske udenrigsminister Robin Cook, der torsdag var på et officielt besøg i Sierra Leone, sagde, at han "følte dyb afsky og var dybt berørt" af nyheden om drabet på Saunder.

Grækenlands ministerpræsident, Costas Simitis, telefonerede til Blair for at udtrykke chok og medfølelse over drabet og forsikrede samtidig om, at de græske myndigheder vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at finde drabsmændene.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen