Premierminister trådt tilbage i Salomonøerne

Lederen af oprørsgruppen Malaita Ørnene, Andrew Nori, der har tvunget Salomonøernes premierminister til at træde tilbage, sagde onsdag, at gruppen er parat til at forhandle med regeringen om at sætte en stopper for landets politiske krise.

Noris oprørsgruppe tog mandag premierminister Bartholomew Ulufa'alu som gidsel og tog kontrol med hovedstaden Honiara.

Nori sagde til radiostationen ABC, at intense forhandlinger de seneste 48 timer har bragt en løsning på den politiske krise.

Ulufa'alu trådte tilbage sent tirsdag efter et daglangt møde med sit regeringskabinet i et forsøg på at undgå en borgerkrig i Salomonøerne.

Udenrigsminister Alfred Sasako sagde, at Ulufa'alu havde "indikeret, at han er villig til at træde tilbage, hvis det er prisen for fred."

Parlamentet træder sammen til et ekstraordinært møde næste torsdag, hvor politikerne ventes at acceptere Ulufa'alus tilbagetrædelse.

Meddelelsen om Ulufa'alus afgang kom samtidig med, at kampe brød ud omkring hovedstaden Honiara. Ifølge flere kilder var der kampe omkring lufthavnen og uden for byen. Noris oprørsgruppe hævder, at op mod 100 soldater fra den rivaliserende gruppe Isatabutu Frihedsbevægelsen har mistet livet.

De borgerkrigslignende tilstande i Salomonøerne har inden for de seneste 18 måneder kostet 60 mennesker livet og drevet 20.000 på flugt.

/ritzau/AFP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen