Biden og Putin skal tirsdag tale om Ukraine over videoforbindelse

Joe Biden og Vladimir Putin skal tirsdag blandt andet snakke om spændinger mellem Rusland og Ukraine.

Artiklens øverste billede
Joe Biden (til venstre) og Vladimir Putin (til højre) holdt deres første fysiske topmøde i Schweiz i juni. Tirsdag skal de to tale sammen over en videoforbindelse Arkivfoto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

To af verdens mest magtfulde statsledere, Joe Biden og Vladimir Putin, skal tale sammen over en videoforbindelse i næste uge.

Det oplyser både Det Hvide Hus og det russiske præsidentkontor.

Ved det virtuelle møde skal USA’s præsident, Joe Biden, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, efter planen blandt andet diskutere de nuværende spændinger mellem Rusland og nabolandet Ukraine.

Der er angiveligt knap 100.000 russiske soldater samlet nær grænsen til Ukraine. USA frygter en russisk invasion af Ukraine ”allerede tidligt i 2022”. Det sagde et medlem af Biden-administrationen fredag.

Biden meddelte samtidig, at han er ved at sammensætte et udspil omkring Ukraine. Det skal gøre det vanskeligt for Putin at invadere landet.

- Jeg er ved at sammensætte det, der i mine øjne er den mest fyldestgørende og meningsfulde pakke af initiativer, der vil gøre det meget svært for hr. Putin at gøre det, som folk er bange for, at han vil gøre.

- Vi har kendt til Ruslands handlinger gennem længere tid. Min forventning er, at vi kommer til at have en lang diskussion med Putin, siger Biden.

Rusland har beskyldt USA og Ukraine for at medvirke til at destabilisere situationen. Fra russisk side har man sagt, at den ukrainske regering måske planlægger sin egen offensiv i Østukraine. Det har Ukraine afvist.

Foruden Ukraine skal Biden og Putin også tale om situationen i Afghanistan, om atomforhandlinger med Iran og om forholdet mellem USA og Rusland.

Biden og Putin mødtes fysisk ved et topmøde i Genève i Schweiz i juni.

De to præsidenter har senest talt sammen i juli over et telefonopkald. Der har længe været forhandlinger om et nyt telefonmøde mellem de to.

Den mangeårige præsident Putin har gang i sin fjerde embedsperiode og er også tidligere premierminister. Biden har været præsident siden januar.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen