Mindst 31 migranter er druknet ud for Frankrigs kyst

Myndigheder i Frankrig kalder det den mest dødelige ulykke siden 2018.

Artiklens øverste billede
En britisk patruljebåd, en fransk redningsbåd og tre helikoptere er involveret i redningsindsatsen onsdag. Foto: Ben Stansall/AFP

Mindst 31 migranter har onsdag mistet livet i forsøget på fra at krydse Kanalen mellem Frankrig og England i båd.

Migranterne er omkommet, efter båden sank ud for havnen i den franske by Calais. Der var ifølge fransk politi omkring 50 personer om bord på båden.

Dødstallet, der først blev anslået til 29, har været stigende i løbet af aftenen og med fem personer, som fortsat er savnet, frygter embedsmænd i det nordlige Frankrig, at dødstallet vil stige yderligere. Det skriver det britiske medie Sky News.

En britisk patruljebåd, en fransk redningsbåd og tre helikoptere er involveret i redningsindsatsen, der fortsætter onsdag aften.

Det franske indenrigsministerium har oplyst, at patruljefartøjer fandt lig og bevidstløse mennesker i vandet. Fiskeren, der slog alarm om, at båden sank, skulle efter sigende have set de to små joller i vandet, hvoraf den ene var tom og omkring flød mennesker ubevægelige i vandet.

Myndigheder i Frankrig siger, at det er den mest dødelige ulykke, siden ruten begyndte at blive brugt i 2018, og Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, forventes at holde et krisemøde om katastrofen.

»Tragedie«

Frankrigs premierminister, Jean Castex, kalder ulykken en »tragedie« og langer på Twitter ud efter de menneskesmuglere, der organiserer denne type forsøg på at krydse Den Engelske Kanal mellem Frankrig og England.

»Mine tanker går til de mange savnede og sårede, ofre for kriminelle smuglere, der udnytter deres nød og skade,« skriver han.

Det såkaldte Dover-stræde, hvor ulykken fandt sted, er den smalleste del af Den Engelske Kanal med en bredde på cirka 31 kilometer.

Dover-strædet er en verdens travleste sejlruter, og flere end 25.700 mennesker anslås at have taget den farlige rejse til Storbritannien i år - et tal der er tre gange højere end det samlede antal for hele 2020, ifølge data indsamlet af det britiske PA-nyhedsbureau.

Også Dover-parlamentsmedlem Natalie Elphicke har ifølge Sky News udtalt sig efter ulykken:

»Dette er en absolut tragedie. Det understreger, hvorfor det at redde liv på havet starter med at stoppe bådene i vandet i første omgang. Når vinteren nærmer sig, vil havene blive mere barske, vandet koldere og risikoen for, at endnu flere liv går tabt på tragisk vis, bliver større,« siger hun ifølge mediet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen