• For abonnenter

Grækenland har overrasket Europa – og sig selv – som coronaduks

Efter i mange år at have været associeret med den ene krise efter den anden har grækerne under coronakrisen overrasket positivt. Det er i dag et af de EU-lande med allerfærrest smittede og døde.

Anna Rigoutsou driver et hotel i den lille ferieby Finikas på øen Syros. Hun er stolt over, at Grækenland har klaret sig så godt igennem coronakrisen. Foto: Gregers Tycho

Europa på den anden side

For titusinder af danskere er årets sommerferie ved Middelhavet aflyst på grund af corona. Jyllands-Posten rejser fra Grækenland i øst til Spanien i vest for at beskrive de menneskelige, økonomiske og politiske konsekvenser af pandemien. Hvordan kommer Europa videre på den anden side af krisen?

Da Anna Rigoutsou og alle andre grækere i marts blev beordret i lockdown for at forhindre coronasmitten i at brede sig, tøvede hun ikke et sekund.

Den 62-årige græker isolerede sig selv fuldstændigt. I to uger så hun ikke andre mennesker og kom knap nok uden for sit hjem i den lille kystflække Finikas på øen Syros.

Hun fulgte alle regler og restriktioner – også selv om der kun var blevet konstateret ét eneste smittetilfælde på den lille kykladeø, der er hjem for små 30.000 indbyggere.

»Grækerne var bange. Beskeder om smittefaren og om at holde afstand blev gentaget over det hele, det sad i hj

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen