• For abonnenter

Kineserne køber op i Italien, mens EU leder efter nye våben

I det nordlige Italien har de vænnet sig til kinesiske opkøb. På EU-niveau er bekymringen, at Kina ikke spiller efter europæiske regler. Så nu vil Margrethe Vestager lave nogle nye.

Artiklens øverste billede
Elena Hu, 21 år, er tjener på baren Bar Centrale della Loggia, der ligger i Montichiari nær Brescia.Familien har haft baren i to år. Inden da havde den et stade med tøj på forskellige markeder.Baren er en af Montichiaris ældste og har været på kinesiske hænder i flere år.Foto: Mads Frost

Europa på den anden side

For titusinder af danskere er årets sommerferie ved Middelhavet aflyst på grund af corona. Jyllands-Posten rejser fra Grækenland i øst til Spanien i vest for at beskrive de menneskelige, økonomiske og politiske konsekvenser af pandemien. Hvordan kommer Europa videre på den anden side af krisen?

Baren under arkaderne på domkirkepladsen er byens ældste. Her regerede den elskelige barista, Angela Savoldi, mens ungdommen fra Montichiaris mange gymnasier hang ud, eller bønderne kom forbi en fredag formiddag, når der var marked i byen. Men for nogle år skete der noget: Baren drives nu som så mange andre i det nordlige Italien af kinesiske indvandrere.

På kassebonen

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen