Putin afviser russisk skyld i 298 fly-dødsfald: I har intet bevist

Ruslands præsident Putin afviste torsdag hollandsk-ledet efterforskning, der peger mod russisk ansvar for nedskydningen af MH17.

Artiklens øverste billede
Her ses Valdimir Putin ved en kort presseseance efter et tv-program torsdag. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov

Torsdag afviste Ruslands præsident Putin, at Rusland på nogen måde spillede en rolle, da passagerflyet MH17 i 2014 blev skudt ned over det østlige Ukraine. Nedskydningen kostede alle 298 mennesker ombord livet.

Putins afvisning falder dagen efter, et internationalt team af efterforskere med hollændere i spidsen fremlagde nye beviser i sagen og offentliggjorde, at tre russere og en ukrainer nu vil blive retsforfulgt i sagen.

Ved efterforskernes pressekonference blev der som tidligere lagt vægt på mistanken mod Rusland i sagen og ikke lagt skjul på, at man mener russerne har gjort alt for at undgå et godt samarbejde i sagen.

Intet, som efterforskerne siger, bider dog på Putin, som »kategorisk« afviser enhver russisk skyld i sagen.

Han kommenterede MH17-efterforskningen ved en presseseance efter en årlig russisk tv-udsendelse, hvor russere kan ringe til Putin og spørge om alskens ting og sager - vel at mærke styret af tilrettelæggere.

»De beviser, der er blevet lagt frem, beviser ingenting,« lød det vredt fra Putin ifølge Independent.

Allerede onsdag havde hans talsmænd afvist de nye beviser lagt frem af efterforskerne.

Grundet den afgrundsdybe forskel i parternes tilgang til MH17-sagen, udtalte Silene Fredriksz-Hoogzand, moderen til et dødsofrene i flystyrtet, onsdag, at hun ikke forventer, at de tre anklagede russere vil blive udleveret til retsforfølgelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen