Annonce
International

Se videoen: Orkanen Michaels færd kunne ses fra rumstation

En af astronauterne har desuden fotograferet orkanens øje.

Da den var på sit højeste, blev der målt vindstød på op mod 250 kilometer i timen.

Torsdag morgen dansk tid er orkanen Michael - efter gradvist at være blevet nedgraderet fra en kategori 5-orkan - nu svækket til en tropisk storm.

Der er dog fortsat risiko for kraftig regn, oversvømmelser og voldsomme vindstød i blandt andet staterne Florida, Georgia og Alabama. Således er også mindst to personer - herunder et barn - blevet bekræftet omkommet.

Orkanen Michael kræver sit første dødsoffer i USA

Kort tid inden, at Michael onsdag aften dansk tid gik i land ved Mexico Beach i Florida, kunne astronauter fra Den Internationale Rumstation (ISS) følge med i dens færden.

Foruden de imponerende optagelser, det lykkedes dem at fange, formåede Serena M. Auñón, der har været astronaut hos Nasa siden 2009, også at tage et billede af orkanens øje, som dækker over det vindstille område midt i en orkan.

Billedet af orkanens øje blev taget onsdag. Foto: Nasa via AP/Ritzau Scanpix

ISS er i kredsløb rundt om jorden og befinder sig i en højde af cirka 386 kilometer. Rumstationen bevæger sig med en fart på 27.700 kilometer i timen og fuldfører derfor næsten 16 kredsløb rundt om jorden i døgnet.

Udover at have ført til evakuering af hundredtusindvis af mennesker og krævet enkelte dødsofre har orkanen Michael også efterladt over 400.000 huse og forretninger i Florida, Georgia og Alabama uden strøm.

Ifølge Det Nationale Orkancenter vil vandstanden flere steder kunne stige med op til 4,3 meter som følge af Michaels hærgen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her